CONTACTE | INICI | CASTELLÀ
Anar a ... Requisits Anar a ... El Procés Anar a ... Informació del País Anar a ... Informació Complementaria Anar a ... Bibliografía
 

Procés de l’adopció:

- Balbalika enviarà l’expedient dels sol•licitants al Consolat de Sri Lanka a Barcelona per tal que sigui enviat al Department of Probation and Child Care Services, que és l’organisme competent al país en matèria d’adopció.

- L’organisme enviarà una carta a l’agència d’adopció una vegada hagi trobat un nen que s’adeqüi a la família.

- La presència dels dos adoptants és imprescindible al país. Només es pot excusar com a conseqüència d’una malaltia greu, justificada amb un certificat mèdic legalitzat. En aquest cas, seran necessaris poders notarials d’un cònjuge a favor de l’altre. La família haurà d’estar en el país entre 4 i 5 setmanes.

- La família haurà de tenir una entrevista amb el Commissioner i sel’s entregarà una autorització per tal de poder veure al menor a l'orfenat.

- El procediment de l’adopció és judicial .
- Un cop obtinguda la sentència es tramitarà la documentació del menor: certificat de naixement (en el cas que el menor no hagi esta prèviament inscrit), i passaport. Seguidament es tramitarà el visat de reagrupació familiar davant l'Ambaixada espanyola a Nova Delhi (índia).

- Els sol•licitants hauran de presentar els informes de seguiment amb la periodicitat que determini la llei.

Efectes de l’adopció:

- És una adopció plena.
- El menor perd la nacionalitat de Sri Lanka

Organisme públic competent:
Department of Probation and Child Care services
PO BOx 546
Colombo (Sri Lanka)

Ambaixades i consolats:
- Ambaixada de Sri Lanka a França
Rue d’Astorg nº 15
75008 París

- Ambaixada d’Espanya a l’India
12 Prithviraj Road
Nova Delhi 110011