CONTACTE | INICI | CASTELLÀ
Anar a ... Requisits Anar a ... El Procés Anar a ... Informació del País Anar a ... Dades d´interés Anar a ... Orfenatss Anar a ... Informació Complementaria Anar a ... Bibliografía
 
L´Ecai ha signat convenis de col·laboració per l´adopció amb diverses organitzacions del país, tant públiques com privades.
Aquestes organitzacions regenten orfenats en els quals es duen a terme els processos legals per poder establir clarament quins nens són susceptibles d´ésser adoptats.
Aquest procés s´inicia mitjançant una resolució pública de la situació d´abandonament del menor, quan aquest hagi estat efectivament abandonat per la seva família biològica extensa, o entregat a la policia.
S´ha de publicar la fotografia recent del menor i les seves dades, en cas de ser conegudes, així com el lloc (Orfenat) on es troba, en un mitjà oficial i un altre de màxima difusió (diari).
Aquesta publicació té una durada de trenta cinc díes.
Una vegada dictada la resolució de desemparament, es proposa el menor per a una família que es trobi a la llista d´espera, bé espanyola, o bé de la resta de països que estan autoritzats per adoptar al Nepal.

 

Actualment l´Ecai Balbalika es troba treballant amb els següents orfenats:

1.- Nepal Children´s Organization: Directora Mrs. Reetah Singh
http://www.nconepal.com

Aquest centre té molts menors i únicament s´ha de realitzar un viatge de 15 dies. Normalment els menors que es donen en adopció són a partir de 4 anys. És una bona opció per a famílies monoparentals. Generalment els tràmits són més lents que a la resta dels orfenats.

2.- Children´s Home: Director Mr. Uttar Tamata.
http://www.childrenshome.org.np
Orfenat privat creat al 1989 amb dos centres:
Children´s Home a Katmandú i Amor Children´s Home a Mahendranagar.
El centre sol·licita als pares adoptius l´apadrinament d´un dels seus menors. Per realitzar-ho la família haurà de posar-se en contacte amb l´Associació Amics del Nepal.

Aquest orfenat ens assigna en adopció aproximadament entre 18 i 20 menors a l´any.

3.- Maiti Nepal: Presidenta Mrs. Anhurada Khoirala; Director: Mrs. Bishwo Ram Khadka.
http://www.maitinepal.org
Aquesta organització va ser creada l´any 1993. Realitza diversos projectes d´ajuda a la dona i a la infància de Nepal. Amb l´Ecai Balbalika ha subscrit el seu primer conveni de col·laboració per realitzar adopcions. Els nens susceptibles de ser adoptats són orfes o abandonats.

4.- Panchakanya Nepal: President Mr. Birendra Nath Bastola:
Centre dirigit per un matrimoni nepalí, ha signat amb Balbalika un conveni de col·laboració en exclusiva amb motiu del viatge de la nostra coordinadora al Nepal. El centre s´ha compromès ha assignar entre 12 i 15 menors a l´any.
Tots els nens són abandonats o orfes.

5.- Altres centres:
Actualment l´Ecai Balbalika segueix en contacte amb els diferents centres d´acollida i adopció que existeixen al Nepal i és possible que al llarg d´aquest any, puguem ampliar la línia de col·laboració amb altres orfenats.