CONTACTE | INICI | CASTELLÀ
Anar a ... Requisits Anar a ... El Procés Anar a ... Informació del País Anar a ... Dades d´interés Anar a ... Orfenatss Anar a ... Informació Complementaria Anar a ... Bibliografía
 

Situat sobre la més alta de las muntanyes de la terra, no és estrany que Nepal sigui conegut com el regne on els deus conviuen amb els mortals. En el seu territori estan les grans cims del Himàlaia, o “Morada dels Deus” amb l’Everest, el pic més alt del món, anomenat “Sagarmatha” per els Nepalís, que s’ignifica “La cima dels oceans”.

Nepal està considerada per Nacions Unides com un dels països més pobres del món i un país mínimament desenvolupat. La seva renta per càpita és la més baixa, amb 180 $ USA, una expectativa de vida de 56 anys, un ídice de mortalitat infantil de 107 per mil, un nivell molt baix en el consum energètic per persona (aproximadament l’equivalent a 17Kg. De petroli), una insuficient dieta calòrica (amb 1.034 calories per persona i dia) i una inadequada atenció sanitària inclusives a nivell primari, així com problemes de insalubritat de l’aigua i moltes condicions higiènica precàries.

En Nepal la població augmenta a un ritme del 2.6 % anual mentres que la productivitat agrícola disminueix.


Capital: Katmandú
Extensió: 140.794 Km2
Altitud. 1.366m (en la vall de Katmandú)
Població: 21.918.000
Població menor de 18 anys: 10.745.000
Tassa anual de creixement de la població: 2.6
Esperança de vida. 56 anys
Densitat: 106 habitants per Km cuadrat
Govern: Monarquia Constitucional.
Religions: 80% hinduisme, 8% budista, 4%musulmana i la resta animista.
Idioma oficial: nepalés (en Nepal parlen entre 24 y 100 llengües i dialectes)
Moneda: rupia