CONTACTE | INICI | CASTELLANO | ENGLISH
Anar a ... RequisitsAnar a ... Orfenatss
 

 

La India limita al nord-est amb Pakistan, al nord amb Xina, Nepal i Butan, i a l’est amb Bangladesh i Myanmar. El subcontinent indi limita a l’oest amb el Mar d’Aràbia, a l’est amb la badia de Bengala i al sud amb l’oceà índic. Els estats indis situats a la part més nord oriental del país es troben separats de la resta del país per Bangladesh. La serralada de l’Himalaya forma una barrera física, des del nord-oest fins el nord, que separa a l’Índia de la resta del continent asiàtic. El país es pot dividir en cinc regions principals: la part Occidental, la central, la del nord, la oriental i la del Sud.

Població: 1.095.351.995. Es el seté país més extens, segon més poblat i la democracia més poblada, del món. Govern: República des de 1947. JCap d'estat, Presidenta Pratibha Patil des de 2007. Primer Ministre Manmohan Singh des de 2004.

Religions: El 80% de la población és hindú, el 11% musulmana i la resta són minorías sij, cristiana i budista.

Idioma oficial: L'idioma oficial es el hindi, que es parlat aproximadament per el 30% de la població. L'inglés s'utiliza habitualment per a asumptes oficials i comercials. Es reconeixen altres 17 idiomas regionalss. Entre altres destaquen: Punjabí, bengalí, gujerati i oriya que es parlen sobretot a la part nord del país i el tamil i el telego que es parlen al sud. La población musulmana d'India parla majoritàriament urdu.

Clima: El clima de la Índia varia àmpliament, ja que és un país amb una gran diversitat climàtica. La seva situació geogràfica i geològica li permeten tenir zones tropicals i subtropicals, zones temperades, i zones alpines. Ja que l'Oceà Índic i la presència de l’Himalaya (que es troba en el nord del país, en les fronteres amb la Xinesa, el Nepal, i el Bhutan) influeixen molt en la configuració del mapa dels climes en el país, a Índia els ciclons tropicals i altres tipus de tempestes pot portar grans quantitats inusuals de precipitacions en alguns parts de l'any. A Índia és possible trobar climes freds d'alta muntanya (amb neu i glaceres) a uns quants desenes o centenars de quilòmetres dels climes més calorosos de la plana Indus-Gangética. Índia té quatre estacions, l'hivern, l'estiu, el monsons, i la tardor.

 

Enlaces de interés:

Ministerio de Asuntos Exteriores.

Central adoption resource authority.

Embajada de India en Madrid.

Servicio de información meteorológica mundial.

Festividades hindús.

 

Direcciones de interés:

EMBAJADA EN NUEVA DELHI

Dirección: 12, Prithviraj Road

Teléfono: 0091 11 41293000 || Fax: 0091 11 41 29 3020

Email: embespin@mail.mae.es

CENTRAL ADOPTION RESOURCE AUTHORITY:

Ministry of Women & Child Development

West Block 8, Wing 2. 2nd Floor, R.K. Puram, New Delhi 110066 (India)