CONTACTE | INICI | CASTELLÀ
Anar a ... Requisits Anar a ... El Procés Anar a ... Història del País Anar a ... Informació del País Anar a ... Dades d´interés Anar a ... Orfenatss Anar a ... Bibliografía
 

CLIMA

El clima és tropical, amb temperatures càlides que oscil·len entre els 25 i 32 graus centígrads en les zones costeres. L´estació de pluges s´exten d´abril a novembre, amb forma de breus però intensos xàfecs.

ADUANA I DOCUMENTACIÓ

Per entrar a Haití en estades inferiors als 180 dies es requereix passaport en vigor, bitllet de tornada i fons suficients. La targeta de turista s´expedeix a l´arribada amb la presentació d´aquesta documentació.

DIFERENCIA HORARIA

A Haití els rellotges van 5 hores per darrere amb respecte de l´horari GMT, sis amb respecte a Espanya.

IDIOMA

Els idiomes oficials son el francès i el creole, barreja de francès i llengües indígenes africanes. També esta molt estès l' anglés i, per la proximitat amb República Dominicana, el castellà.

RELIGIÓ

La religió predominant es la catòlica, practicada oficialment per el 80 % de la població. El 10 % es declara protestant (baptista, principalment), i un altre 10 % practica el vudú. S´ha de recordar, no obstant, que un gran nombre d´haitians, comparteixen els cultes catòlic i del vudú.

ELECTRICITAT

La corrent elèctrica es de 110 volts a 60 Hz.

MONEDA I CAMBI DE DIVISES

La moneda oficial es el Gourde ( HTG ), dit també “dòlar haitià”. Un HTG equival a 100 centaus. Es divideix en monedes de 5, 10, 20 i 50 centaus i bitllets de 1, 5, 10, 50,100, 250 i 500 gourdes.Es preferible portar dòlars d´Estats Units, que es poden canviar a qualsevol banc, així com als principals hotels. A Haití trobem, entre d´altres, el Nacional Ban off Haití (es el banc central), First National Bank of Boston,
Bank of Nova Scotia, Bank Populaire, Banque Nationale de Credit, Banque Nationale de Paris, Banque de l´Union Haitienne, Citybank i Sogebel.

EMERGENCIES-SALUT- POLICIA

Les autoritats haitianes no exigeixen cap vacuna obligatòria. Es molt recomanable, no obstant, la profilaxis antimalaria, no beure aigua de l´aixeta, no menjar aliments sense cuinar i evitar les fruites sense pelar i els glaçons de gel. Per emergències mèdiques o policials el millor es sol·licitar ajuda en les recepcions dels hotels.

PROPINES

A restaurants i hotels generalment s´inclouen al compte un 10 % en concepte de propina.
Quan no es així es suggereix deixar entre un 10 i un 15 % del compte en propina, depenent del servei rebut. Els taxistes no esperen propina.

TAXES I IMPOSTOS

La taxa per us de l´aeroport es de 20 $ aproximadament.