CONTACTE | INICI | CASTELLĄ
 

Com viatjar:
VIATGE: La companyia aèria d’Etiòpia és la Ethiopian Airlines (ET). Les famílies podran arribar al país, vía Roma o Frankfurt.

No es recomana a les famílies que realitzin el viatge de tornada amb escala a Londres, ja que al no trobar-se subscrit a l’acord de Schengen és necessari l’obtenció d’un visat pel menor fins i tot si s’està en trànsit.

Aeroports internacionals: Addis Abeba, a 8 km al sud-est de la ciutat (a 30 minuts de la ciutat).

S'haurà d'abonar una taxa a l'entrada al país d' aproximadament 17 euros. Aquesta taxa es pot abonar també en dòlars.

CARRETERA
Conta amb una xarxa de carreteres que cobreix tots els centres comercials i turístics del país. Sol haver-hi escassetat de combustible per la qual cosa a vegades es fa difícil el viatge fora d’Addis Abeba. Són arriscats els viatges per la nit fora d’ Addis Abeba.

Autobús: Hi ha companyies públiques i privades que recorren tot el país.

Taxi: Disponible a Addis Ababa i altres poblacions importants. S’han de negociar les tarifes abans del recorregut.

Lloguer de cotxes: Disponible a Addis Ababa. Documentació: Per una estada d’un mes serveix el Carnet de Conduir nacional; per una estada superior és necessita obtenir una llicència especial a l’arribada.

ADUANA I DOCUMENTACIÓ
Per entrar al país és precís obtenir el passaport. La vigència mínima d'aquest document ha de ser de 6 mesos.

La família haurà de dur la cartilla de vacunació internacional. És recomanable que es contacti amb els centres de vacunació internacional abans de realitzar el viatge.

3 fotografies de carnet.

El visat dels pares es tramita a l'aeroport. Té un cost aproximat de 45 euros.

CLIMA
El clima d’Etiòpia és molt variat depenent principalment de l’altitud. Encara que per la seva latitud hauria de ser tropical, les temperatures descendeixen a mida que augmenta l’altitud. El nord és desèrtic. L’estació humida és de març a setembre i les pluges són de juny a octubre sent de major intensitat d’agost a setembre encara que les sèquies són extremes en el país.

EQUIP DEL VIATGER
Es recomana portar roba de cotó i calçat còmode, impermeable, alguna peça d’abric, ulleres de sol, barret, protector solar i repel•lent contra els insectes.

DIFERÈNCIA HORARIA
La diferència d’horari respecte a Espanya és de dues hores més.

IDIOMA
L’idioma oficial és l’amhàric, també es parlen l’italià, l’anglès, el hareri, gallinya, somali i aproximadament cent llengües ètniques més.

RELIGIÓ
Les religions més practicades són la ortodoxa-copta i l’Islam, seguides per les creences tradicionals i la catòlica.

ELECTRICITAT
La corrent elèctrica funciona a 220 voltis a 50 Hz.

MONEDA I CANVI DE DIVISAS
La moneda oficial és el Birr (ETB). Un ETB equival a 100 cèntims. La importació i exportació de moneda del país està permesa fins certa quantitat però està restringida si es viatja cap a, o des de Eritrea. Es pot canviar moneda (EUROS) als bancs i hotels.

EMERGÈNCIES-SALUT-POLICÍA
Vacunes:
Obligatòria: Febre groga* Consultar amb els centres de vacunació internacional sobre la obligatorietat d'aquesta vacuna.
Recomanables: Tètanus, Meningitis, Colera, Tifus i Hepatitis A i B.
En relació a la profilaxi de la malària, no és obligatoria per aquelles persones que viatgen a Addis Ababa i no surten fora de la capital, ja que es troba per damunt dels 2000 m. de altitud. Sí es recomana si es desitja fer turisme fora de la capital.

No es pot beure aigua de l’aixeta ni prendre aliments sense cuinar.

És aconsellable portar una farmaciola amb analgèsics, antihistamínics, antidiarreics, antibiòtics, antisèptics, repel•lents per insectes, locions calmants contra picadures o al•lèrgies, venes, tisores, pinces, termòmetre i si es necessiten xeringues hipodèrmiques portar-les del país d’origen.
És recomanable viatjar amb una assegurança mèdica. Per emergències mèdiques o policials s’ha de demanar ajuda a les recepcions dels hotels o en el consolat o ambaixada.

CORREUS I TELÈFONS
Per enviar o rebre correspondència el més adequat és utilitzar els serveis que amb aquest fi presten els hotels. També es poden utilitzar els serveis telefònics dels hotels que encara amb preus més cars asseguren la comunicació. Per trucar des de Espanya a Etiòpia és precís marcar 00-251 seguit del número d’ abonat. Per comunicar des de Etiòpia amb Espanya és precís fer-ho a través d’operadora.

PROPINES
Com en molts països d’Àfrica, la propina és esperada. Si rep algun servei i està satisfet amb el servei, li aconsellem donar-la.

Adreces d'interès:

AMBIAXADA D'ETIÒPIA A PARIS
AV. CHARLES FLOQUET, 35
75007 Paris
TEL.: 47.83.83.95 - FAX : 43.06.52.14

AMBAIXADA D'ESPANYA A ADDIS ABEBA (1)
Cancillería: Entoto Av.
P.O.B.: 2312.
Teléfono: 55 02 22.Fax: 55 11 31.
Télex: 21107 EMBESP ET.