SUSPENSIÓ TEMPORAL - ETIÒPIA
18 d'octubre 2012

L’ICAA ens ha informat que a la darrera reunió interautonòmica de Directors Generals, s’ha acordat la suspensió temporal d’acceptació de noves sol·licituds d’adopció per a Etiòpia. No s’admetran sol·licituds presentades amb data posterior al 22 d’octubre de 2012. Les presentades amb anterioritat a aquesta data continuaran tramitant-se amb normalitat. El motiu de la suspensió obeeix a un elevat volum d’expedients de la totalitat del territori espanyol que es troben en aquests moments a Etiòpia pendents de resolució.
Aquesta suspensió temporal serà novament debatuda a la propera reunió de Directors Generals que tindrà lloc al Desembre.

La decisió no afecta als expedients ni a les idoneïtats que es troben en curs tant a Espanya com a Etiòpia

CALENDARI ESTIU 2012
28 juny 2012

Us informem dels horaris d'estiu de  Balbalika per aquest any 2012:

DELEGACIÓ CENTRAL a Badalona:

De l'1 de juliol al 31 de juliol:         MATINS:    De dilluns a divendres de 10 hores a 14 hores.
                                                             TARDES:  Dilluns i dimecres de 16 hores a 19 hores.

Del 1 d'agost al 12 d'agost:           MATINS:    De dilluns a divendres de 10 hores a 14 hores.

Tancat la setmana del 13 d'agost al 2 de setembre.

DELGACIÓNS DE La Rioja i Navarra:

Tancat per vacances del 6 d'agost al 26 d'agost.

DELEGACIÓ A Galicia:

Tancat per vacances del 6 d'agost al 20 d'agost.


AJUDA URGENT ALS ORFENATS D'HAITÍ
22 GENER 2010

Benvolgudes famílies i amics/gues:

Haití ha sofert el pitjor desastre natural de la seva història. Milers de persones es troben en situació desesperada, entre ells una gran part dels nens i nenes que ja es trobaven en situació de desemparament i d'especial vulnerabilitat, la sort de la qual depèn actualment, en gran mesura, de l'ajuda que arribi des de l'exterior.

Com ja sabeu, Balbalika treballa a Haití, en adopció i cooperació, des de fa cinc anys. Sabem que els orfenats amb els quals estem col·laborant han sofert danys importants: l'edifici principal de Maison donis Anges s'ha esfondrat i la Crèche de l'Enfant Jesus es troba en molt mal estat. Miraculosament, sembla ser que cap dels nens que estaven acollits en ells ha resultat mort ni desaparegut, però també que Maison donis Anges ha hagut d'evacuar als nens a altre lloc que en aquests moments desconeixem. Cap dels orfenats té recursos per a poder cuidar i alimentar als seus nens ni per a reconstruir els edificis que fins a ara eren la llar d'aquests menors.

És per aquest motiu que Balbalika ha obert un compte, amb la finalitat de recollir fons per a poder ajudar als nostres amics haitians en la cura i alimentació dels nens i nenes i en la reconstrucció dels edificis. Fem doncs una crida a totes les famílies, amics i amigues perquè col·laboreu, en la mesura que pugueu, fent un ingrés en el compte que s'us facilita. Us garantitzem que tot el que recaptem es destinarà íntegrament, i sota la nostra supervisió directa, en benefici dels nens i nenes d'aquests orfanatos.

Confiem en la vostra solidaritat que sabrem transmetre a Haití.

Rebeu el nostre agraïment a la bestreta.

ECAI Balbalika

La Caixa:
2100 - 0186 - 50 - 0200713927

 


NOVA NORMATIVA NEPAL
20 JUNY 2008

Adjuntem la nova normativa aprovada per Nepal
Descarregar


NOVA DELEGACIÓ A GALÍCIA
1 MARÇ 2008

Nova delegació de Balbalika a Vigo

Carrer Doctor Cadaval nº21, 2ª Oficina nº10
36202 Vigo
Pontevedra
Tel / Fax. 986 22 06 02
Mòbil. 625 65 76 01

Mails.  galicia@ecaibalbalika.com


SRI LANKA
21 FEBRER 2008

Balbalika ha suspès temporalment i fins nou avís, l’acceptació de nou expedients per aquest país.

Sri Lanka dona pocs infants en adopció internacional, ja que hi ha una forta prioritat en l’adopció nacional.
Els infants donats en adopció internacional, obligatòriament han estat primer proposats en adopció nacional; per tant, els nens/es que assignen poden presentar necessitats especials, de diversa consideració.
Les famílies hauran d’omplir un qüestionari que s’adjuntarà al seu expedient, on assenyalaran quines de les necessitats especials que s’enumeren serien acceptades per la família adoptiva en el moment de l’assignació (antecedents familiars complicats, marques de naixement, trastorns de diversa índole, malformacions...).

Atenent a aquestes circumstàncies, Balbalika ha posat un límit al nombre de sol•licituds al país, per tal d'evitar llargues esperes en les assignacions dels menors.
És important que les famílies es posin en contacte amb l’Ecai en el moment d'iniciar la seva adopció per tal de saber si s’accepten noves sol•licituds.


NOVES DELEGACIONS A NAVARRA Y A LA RIOJA
12 NOVEMBRE 2007


Noves delegacions de Balbalika a Logroño i Pamplona:

Carrer Vara de Rey nº41 Bis 5º, pta. 6ª
26002 Logroño
La Rioja
Tel. 625 67 29 50 / 51
Fax. 941 273 887
Mails.  larioja@ecaibalbalika.com

Carrer Pio XII nº31, 1ª entreplanta
31008 Pamplona
Tel. 625 67 29 50 / 51
Fax. 941 273 887
Mails.  navarra@ecaibalbalika.com


POLÒNIA
1 OCTUBRE 2007

Us informem que Balbalika ha decidit suspendre temporalment l’activitat de mediadors amb Polònia arrel de les entrevistes mantingudes amb les autoritats del país, durant la nostra darrera visita, el passat dia 17 de setembre.
Tant el Centre Nacional d’adopcions (TPD), com el Centre Públic, autoritats competents en matèria d’adopcions, ens han assegurat que els menors que es poden proposar en adopció pel nostre país, seran a partir de 10 anys d’edat o bé grups integrats per 3 o 4 germans. En relació amb les sol•licituds d’adopció de nens situats en la franja de 0 a 10, els centres les han qualificat com a totalment inviables, a menys que les famílies estiguin disposades a adoptar un menor amb greus i irrecuperables problemes de salut, entre d’altres: síndrome alcohòlic fetal, paràlisi cerebral, ceguesa, ...
Com que aquesta informació difereix força de l’obtinguda l’any passat al país i atès que en aquests moments totes les demandes d’adopció són per la franja de 0 a 3, o en pocs casos de 3 a 5, ens vist obligats a prendre aquesta decisió que us comuniquem, malgrat haver obtingut en ambdós països, l’acreditació corresponent per poder treballar com a mediadors en aquest país.


NEPAL
1 JUNY 2007

Us informem que en aquets moments i fins que no es resolgui la situació del canvi de normativa al país, Balbalika no podrà acceptar nous expedients, amb independència de la franja d'edat del menor.


NEPAL
15 MAIG 2007

Degut a l'increment de sol·licituds d’adopcions per la franja de 0 a 3 anys, Balbalika suspèn temporalment la tramitació d’aquestes sol·licituds. Únicament s’acceptaran, fins a nou avis, expedients a partir de 3 anys d'edat.
En aquests moments les adopcions internacionals en Nepal, es troben suspeses temporalment per ordre del Ministeri de la Dona, els Menors i Benestar Social del país, a la espera de que siguin aprovades les noves regulacions en matèria d’adopció internacional.